Μια μικρή μεσογειακή χώρα, ανάμεσα στα σύνορα των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, βρίσκεται στο προσκήνιο για την ταχεία και βιώσιμη ανάπτυξή της.

Τα εκπληκτικά βουνά και η καθαρή θάλασσα, σε συνδυασμό με τις 240 ηλιόλουστες ημέρες το χρόνο κατά μέσο όρο, καθιστά το Μαυροβούνιο ελκυστικό προορισμό για τουρίστες και επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Από το 2006, όταν η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της, έγιναν πολλές κινήσεις που συνετέλεσαν στην ευημερία της. Σήμερα, το Μαυροβούνιο είναι υποψήφια χώρα της ΕΕ και πρόσφατα προσχώρησε στο ΝΑΤΟ ως το 29ο κράτος μέλος.

Η αξία των μεγαλύτερων επενδυτικών σχεδίων ποικίλλει από 400 εκατομμύρια ευρώ έως 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και έχει φέρει το Μαυροβούνιο στο επίκεντρο της προσοχής πολλών μέσων ενημέρωσης και διαφόρων ενδιαφερομένων.

Η άγρια ομορφιά και η μοναδική γεωγραφική του θέση δεν είναι τα μόνα στοιχεία που κάνουν αυτόν τον προορισμό τόσο συναρπαστικό. Οι πολιτικές πτυχές - που έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια - έχουν τεράστια σημασία, καθώς επίσης η σταθερότητα, η οικονομική ανάπτυξη, η ασφάλεια, η κληρονομιά και η ποιότητα ζωής.

Για τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές, ο συντελεστής φόρου εταιρειών σε μόλις 9% αποτελεί σαφή ένδειξη για ένα θετικό επενδυτικό κλίμα. Επιπλέον, ο φόρος ακίνητης περιουσίας κυμαίνεται μεταξύ 0,01% και 1%, ενώ ο συντελεστής φόρου μεταβίβασης ακινήτων είναι στο 3%.

Η ανάπτυξη της υποδομής αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη για την πρόοδο σε όλο το Μαυροβούνιο και κρίσιμο παράγοντα για την παραγωγικότητα και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Στον τομέα αυτό, η χώρα σημείωσε μια απίστευτη πρόοδο. Από την ανάπτυξη αυτοκινητοδρόμων συνολικού ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι την κατασκευή υποβρυχίου ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ Μαυροβουνίου και Ιταλίας, ένα ευρύ φάσμα έργων φαίνεται να ανοίγει το δρόμο προς ένα ευημερούν μέλλον.

Από την στιγμή της ανεξαρτησίας της, πολλοί αξιόλογοι επενδυτές από διάφορες χώρες επέλεξαν το Μαυροβούνιο ως το δεύτερο σπίτι τους. Το γεγονός αυτό ενέπνευσε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να δημιουργήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα ιθαγένειας βάσει των επενδύσεων. Το ίδιο το πρόγραμμα ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, τα κριτήρια και τις διαδικασίες που χρειάζονται μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι κάτοχοι διαβατηρίων θα απολαύσουν σίγουρα τα οφέλη της ιθαγένειας με τη χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης βίζας σε 117 χώρες, καθιστώντας τους πραγματικά παγκόσμιους ιθαγενείς στο νέο τους σπίτι στο Μαυροβούνιο. Πολλοί από τους πελάτες μας συμφωνούν μαζί μας λέγοντας ότι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στο Μαυροβούνιο είναι ΤΩΡΑ!

* Η ομάδα μας είναι έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να σας παράσχει πλήρη βοήθεια σε όσους θεωρούν το Μαυροβούνιο ελκυστική αγορά.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.