19 травня 2018 року було опубліковано Указ Президента України про введення в силу Рішення Ради національної безпеки і оборони "Про застосування та скасування персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Він доповнив списки осіб під санкціями та оновив минулорічний Указ Президента від 15 травня 2017 року. Оновлені санкційні списки були опубліковані 24 травня 2018 року.

Санкції введені на термін один, три роки або безстроково проти 1748 фізичних і 756 юридичних осіб. Серед них О.Дерипаска, О.Міллер і компанія "Русал", проти яких раніше були застосовані санкції США.

Основними видами санкцій щодо фізичних осіб і досі залишаються візові обмеження та блокування активів.

Найбільш поширеними видами санкцій щодо юридичних осіб є блокування активів і призупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань.

Варто відзначити, що в цьогорічні санкційні списки включені фізичні та юридичні особи, щодо яких введені санкції урядами США та країн Європейського Союзу. Таким чином Україна продовжує уніфікувати свою санкційну програму з програмами США та ЄС.

Повний список фізичних і юридичних, до яких застосовуються санкції, доступний за посиланнями (українською мовою):

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.