Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ("WIPO") tarafından yayımlanan duyuruya göre Brezilya, Markaların Uluslararası Tescili Hakkındaki Madrid Sözleşmesi'ne İlişkin Protokol'e katılma belgelerini WIPO'ya gönderdi ve Madrid Sistemi'ne üye ülkeler arasına girdi.

Madrid Sistemi sayesinde marka sahipleri yapacakları tek bir uluslararası başvuruyla markalarını pek çok üye ülke kapsamında koruma altına alabilmekteler. Madrid Sistemi, marka sahiplerinin markalarını tescil ettirmek ve tescilin devamını sağlamak için gereken işlemleri yapmalarını kolaylaştırmakla birlikte zaman ve masraftan tasarruf sağlamakta.

Brezilya'nın üyeliğiyle birlikte, diğer üye ülkelerdeki marka sahipleri Madrid Sistemi'ne yapacakları tek bir başvuruyla markalarını Brezilya'da da tescil ettirebilecekler. Aynı şekilde, Brezilya'daki marka sahipleri de markalarını tek başvuruyla 120 üye ülke kapsamında koruma altına alabilecekler.

Dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olan Brezilya, Latin Amerika ülkeleri arasında en büyük ekonomiye sahip ülke. Brezilya'nın üyeliği 2 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak.

WIPO tarafından yayımlanan duyuru metnine İngilizce olarak bu linkten ulaşabilirsiniz.

Yazı ilk olarak, Moroğlu Arseven'in iki haftada bir yayımlanan bülteni MA | Gazette'de yer almıştır.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.