Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ("Kurul"), 21 Mayıs 2020 tarihli ve 9033 sayılı kararı ile, 22 Mayıs 2020 tarihinden itibaren, gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gram ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgili alıcı hesabına aktarılması ve/veya kullanıma açılmasının 1 (bir) iş günü valörlü olarak gerçekleştirileceğini kamuya duyurmuş bulunmaktadır. Bu kararın gerekçesi olarak finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunmak gösterilmiştir.

BDDK'nın bu kararı ile yukarıda tanımlanan altın alımı işleminin fiilen gerçekleşeceği tarih, işlemin yapıldığı tarihten 1 iş günü sonra olacağı için, gün içi fiyat hareketlerine bakılarak aynı gün içinde işlemlerin gerçekleştirilmesi ve takasının tamamlanması mümkün olmayacaktır. Dolayısı ile herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin, 100 gram ve üzerinde altın alımı yapması halinde altının hesaplarına geçmesi ve takasının tamamlanması, alım işleminden 1 (bir) iş günü sonra olacaktır.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.