53114.jpg

Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για την Προστασία του Περιβάλλοντος: Το Έννομο Συμφέρον σε Κύπρο και Ελλάδα

Ο Δικηγόρος της Δικηγορικής μας εταιρίας κος. Ζαχαρίας Καψής, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ημερίδα με θεμα «Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για την Προστασία του Περιβάλλοντος: Το Έννομο Συμφέρον σε Κύπρο και Ελλάδα» που έλαβε χώρα την 17η Φεβρουαρίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία.

Tο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Terra Cypria-Το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος συνδιοργάνωσαν με επιτυχία την ημερίδα αναφορικά με την Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για την Προστασία του Περιβάλλοντος, στην οποία αναπτύχθηκαν οι διατάξεις τόσο της Κυπριακής και Ελληνικής νομοθεσίας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα η κα. Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέλυσε την θεματική με τίτλο «Το Έννομο Συμφέρον στην Περιβαλλοντική Ακυρωτική Δίκη στην Ελλάδα», ενώ η κα. Ιωάννα Χατζηγιάννη, Λέκτορας Ευρωπαϊκού και Περιβαλλοντικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανέπτυξε την θεματική «Η Εφαρμογή της Σύμβασης του Άαρχους και η Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για την Προστασία του Περιβάλλοντος στην Κύπρο».