Novela zákona o trestní odpovědnosti právnických osob

Ní~e jsme pro Vás připravili stručný popis vybraných změn v rámci zásadní novely zákona č. 418/2011 Sb., o trestní odpovědnosti právnických osob (TOPO"), která byla dne 13. června 2016 vyhláaena ve Sbírce zákonů pod č. 183/2016 Sb. a v účinnost vstoupí dne 1. prosince 2016. Cílem změn je předevaím rozaířit okruh trestných činů, za které mů~e být právnická osoba trestně stíhána. Přijato bylo i ustanovení, které nově právnické osobě umo~ní zprostit se trestní odpovědnosti za jednání veakerých osob spjatých s takovou právnickou osobou bez rozdílu v případě nastavení vhodného interního compliance programu. Tato mo~nost dosud existovala pouze v případě řadových zaměstnanců. Novela se dotkne jak nových trestních případů, tak i těch, které dosud bě~í v případě, ~e nebudou k 1. prosinci 2016 dosud pravomocně skončeny.

Nejzásadnějaí body přijaté novely jsou:

  1. rozaíření výčtu trestných činů, kterých se právnická osoba mů~e dopustit;
  2. zavedení obecného právního institutu vyvinění se z trestní odpovědnosti, pokud právnická osoba vynalo~ila veakeré úsilí, které na ní bylo mo~no spravedlivě po~adovat, aby spáchání protiprávního činu zabránila; 
  3. zú~ení trestní odpovědnost za činy spáchané osobami, které jsou oprávněny jednat za právnickou osobu, a to pouze na činy spáchané osobami ve vedoucím postavení; 
  4. rozaíření katalogu trestných činů, u nich~ je vyloučena účinná lítost, na dalaí korupční trestné činy;
  5. rozaíření katalogu trestných činů, u nich~ jsou vyloučeny zánik trestní odpovědnost a promlčení výkonu trestu.

1. Změny ve výčtu trestných činů

Novela výrazně rozaiřuje počet trestných činů, kterých se mohou právnické osoby dopustit. Mění se systém, kdy budou nově právnické osoby odpovědné za vaechny zločiny nebo přečiny uvedené v trestním zákoníku, s výjimkou trestných činů vyjmenovaných v § 7 TOPO. Nově bude právnická osoba odpovědná kupř. za trestný čin zpronevěry, kráde~e nebo poruaování povinnosti při správě cizího majetku.

Původní právní úprava obsaho-vala taxativní výčet trestných činů, za které mohla být právnická osoba odpovědná. Změnou v přístupu k této otázce (na výčet negativní) doalo k rozaíření z původních 84 na zhruba 200 trestných činů. V trestných činech vyjmenovaných v § 7 zákona, které budou nadále z trestní odpovědnosti právnických osob vyňaty, se vyskytují nejčastěji činy, u kterých z povahy věci nelze předpokládat spáchání právnickou osobou.

Nově bude právnická osoba odpovědná i za trestný čin pomluvy.

2. Zavedení mo~nosti zproatění se trestní odpovědnosti

Schválený poslanecký pozměňo-vací návrh zařadil do zákona nové ustanovení, které umo~ňuje právnické osobě zprostit se trestní odpovědnosti (vyvinit se), pokud vynalo~ila veakeré úsilí, které na ní bylo mo~no spravedlivě po~adovat, aby spáchání protiprávního činu zabránila.

Trestní odpovědnost právnických osob je vystavěna na principu přičitatelnosti, který vá~e odpovědnost právnické osoby na jednání vymezeného okruhu osob vykonávajících řídící funkce, případně zaměstnanců.

Pro přičitatelnost jednání zaměstnanců ji~ v minulosti platilo, ~e právnické osobě je mo~no přičítat trestný čin spáchaný při plnění pracovních úkolů pouze pokud zaměstnanec jednal na podkladě rozhodnutí, schválení nebo pokynu řídících orgánů právnické osoby, případně proto, ~e orgány právnické osoby či řídící osoby neprovedly taková opatření, která měly podle právních předpisů provést nebo která po nich lze spravedlivě po~adovat.

Tímto se rozumí zejména neprovedení povinné nebo potřebné kontroly nad činností zaměstnanců či neučinění nezbytných opatření k zamezení nebo odvrácení následků spáchaného trestného činu. Mo~nost zamezit přičitatelnosti trestného činu právnické osobě na základě interního compliance programu byla tedy v dřívějaí úpravě omezena pouze na vyvinění se z jednání řadových zaměstnanců.

V tomto směru dochází díky nové úpravě k významnému rozaíření mo~nosti vyu~ití tohoto institutu. Implementace compliance programu je mo~ná například za pomoci proakolení zaměstnanců, zřízení vnitřního systému oznamování protiprávního jednání (whistleblower policy), případně na základě přijetí a zpřístupnění etického kodexu zaměstnancům. V souvislosti s novelou lze tedy předpokládat dalaí rozaíření vyu~ití compliance programů u vaech typů podnikatelských ale i ostatních subjektů. Díky zavedení tohoto typu programu a jeho důslednému dodr~ování lze učinit závěr o vynalo~ení veakerého úsilí, které je mo~no na právnické osobě po~adovat. Na základě tohoto závěru je nově mo~né vyvarovat se trestní odpovědnosti nejen za exces zaměstnance, ale i členů statutárního orgánu, zmocněnců a dalaích osob, jejich~ jednání je dle TOPO právnické osobě přičitatelné.

3. Zú~ení trestní odpovědnosti

Novelou byla z § 8 TOPO odstraněna formulace, kdy trestným činem spáchaným právnickou osobou je protiprávní čin spáchaný jejím jménem". Uplatní se dvě zbylé situace, které zůstaly novelou nedotčeny - musí se jednat o situace v rámci činnosti společnosti nebo v jejím zájmu (nepostačí tedy, aby čin byl spáchaný samotným jednáním za společnost), dochází tedy k určitému zmírnění dosavadní právní úpravy.

Nově přijaté znění § 8 TOPO dále zu~uje odpovědnost za trestné činy osob, které jsou oprávněny jednat za právnickou osobu a osob vykonávajících řídící nebo kontrolní činnost. Nově se musí jednat současně o osoby ve vedoucím postavení v rámci právnické osoby.

4. Ostatní

Nově dochází také k rozaíření katalogu trestných činů, u nich~ je vyloučena účinná lítost, tedy situace kdy trestní odpovědnost právnické osoby zaniká. Nově trestní odpovědnost právnické osoby nezaniká u dalaích trestných činů spojených s korupčním jednáním. Dále dochází také k rozaíření katalogu trestných činů, u nich~ jsou vyloučeny zánik trestní odpovědnosti a promlčení výkonu trestu.

Tento Alert ve formátu PDF naleznete zde

Dentons is the world's first polycentric global law firm. A top 20 firm on the Acritas 2015 Global Elite Brand Index, the Firm is committed to challenging the status quo in delivering consistent and uncompromising quality and value in new and inventive ways. Driven to provide clients a competitive edge, and connected to the communities where its clients want to do business, Dentons knows that understanding local cultures is crucial to successfully completing a deal, resolving a dispute or solving a business challenge. Now the world's largest law firm, Dentons' global team builds agile, tailored solutions to meet the local, national and global needs of private and public clients of any size in more than 125 locations serving 50-plus countries. www.dentons.com.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.