Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ("Kurum"), COVID-19 salgınının önlenmesi ile ilgili alınan tedbirler çerçevesinde ürün tanıtım temsilcilerinin sağlık kuruluşlarına yapacağı ziyaretlerde tanıtım malzemeleri bırakmasına ilişkin getirilen sınırlamayı yeniden değerlendirdi. Bu kapsamda ürün tanıtım temsilcileri yapacakları ziyaretlerde talep eden hekimlere, diş hekimlerine ve eczacılara tanıtım malzemeleri bırakabilecek. Kurum'un konuya ilişkin yazısına  buradan ulaşabilirsiniz.

Ne Değişecek?

Kurum, COVID-19 salgınının önlenmesi ile ilgili alınan tedbirler çerçevesinde daha önce yaptığı duyuruda ürün tanıtım temsilcilerinin eczaneler dahil olmak üzere tüm sağlık kurum/kuruluşlarında hekimlere, diş hekimlerine ve eczacılara yönelik ziyaret gerçekleştirilerek ürün tanıtımı yapmalarına ilişkin faaliyetlerin durdurulmasına karar vermiş ve ürün tanıtım temsilcilerinin tanıtım faaliyetlerinin elektronik ortamda (e-posta ve video konferans gibi) yapılabileceğini duyurmuştu.

Kurum, 05.06.2020 tarihinde yayınladığı duyurusunda ise ile ürün tanıtım temsilcilerinin tanıtım faaliyetlerine Kurum tarafından belirtilen şartların yerine getirilmesi halinde devam edilebileceğini bildirmiştir. Kurum'un ilgili duyurusunda ayrıca ziyaretlerde tanıtım malzemeleri ve basılı tanıtım materyallerinin bırakılmaması koşulu yer almaktadır.

Kurum, ruhsat/izin sahipleri ve sektör temsilcileri tarafından gelen talepler doğrultusunda söz konusu sınırlamayı yeniden değerlendirdi. Bu kapsamda yapılan değerlendirmede, ürün tanıtım temsilcilerinin yapacağı ziyaretlerde hijyen kurallarına uymak kaydıyla talep eden hekimlere, diş hekimlerine ve eczacılara tanıtım malzemeleri bırakılabileceği duyurulmuştur.

Sonuç

Kurum, COVID-19 salgınının etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Tüm ürün tanıtım temsilcileri, sağlık kuruluşlarına yapacakları ziyaretlerinde Kurum'un ilgili yönlendirmelerine uygun hareket etmeli ve Kurum'un bu konudaki duyuru ve açıklamalarını takip etmelidir.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.