1056648a.jpg Artık bültenlerimizi sesli olarak da dinleyebilirsiniz!

Yeni Gelişme

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ("TİTCK"), 16 Mart 2021 tarihinde COVID-19 aşı çalışmaları için klinik araştırma başvurularında sunulması gereken kalite ve immünojenisite verilerine ilişkin açıklayıcı bir doküman ("Doküman") yayımladı. Dokümana  buradan  ulaşabilirsiniz.

Ne Değişecek?

Doküman, COVID-19 aşısı geliştiren araştırma gruplarına rehberlik etmesi için hazırlanmıştır. Doküman uyarınca, COVID-19 aşı adaylarının klinik araştırma süreçlerine geçişleri için sunulan başvuru dosyasında " Beşeri Aşıların Klinik Dışı Değerlendirilmesine İlişkin Kılavuz" doğrultusunda immünojenisite verilerinin sunulması gerekmektedir. Kalite verilerinin Uluslararası Uyum Konseyi'nin (ICH) Ortak Teknik Doküman (CTD) formatının Modül 3'üne benzer yapıda sunulması ve kalite dosyasında temel olarak antijenin/adjuvanın üretiminden başlayarak nihai aşının üretimine kadar geçen süreçteki tüm basamakların ayrıntılı olarak açıklanması gerekmektedir.

Sonuç

TİTCK, COVID-19 aşısı üzerine çalışan şirketlere rehberlik etmeye devam ediyor. Tüm ilgili şirketler, TİTCK'nın duyurularını dikkatle incelemeli ve TİTCK tarafından yayınlanan yönlendirmelere uymalıdır.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.