Yeni Gelisme

Saglik Bakanligi ("Bakanlik") 14 Mayis 2020 tarihinde farkli sektörlerde hizmet veren is yeri, dükkân ve magazalar için alinmasi gereken önlemleri açikladi.

Bakanlik tarafindan yayinlanan açiklamalarin her biri genel hatlariyla is yerlerinde çalisan personele, müsterilere, çalisma süreçlerine ve is yerlerinde çalisma ortamina iliskin her is yeri tipi özelinde önlemlere yer veriyor.

Bakanlik tarafindan yayinlanan ve gerek cadde magazalarini gerekse AVM'lerde yer alan dükkân ve is yerlerini ilgilendiren önlemlere asagidaki tabloda yer alan baglantilar üzerinden ulasabilirsiniz:

COVID-19 Kapsaminda Ayakkabi ve Çanta Satisi Yapan Esnaflar ile Ilgili Önlemler

COVID-19 Kapsaminda Bakkallar Için Alinacak Korunma Önlemler

COVID-19 Kapsaminda Büfe, Kantin ve Bayiler Için Alinacak Korunma Önlemler

COVID-19 Kapsaminda Kasap, Manav, Kuruyemisçi, Balikçi ve Diger Gida Satis Yerleri ile Ilgili Alinmasi Gereken Önlemler

COVID-19 Kapsaminda Konfeksiyon, Giyim Magazalari ve Tuhafiyeler ile Ilgili Önlemler

COVID-19 Kapsaminda Kuyumcu, Bijuteri, Saatçi ve Optikçi Esnafi ile Ilgili Alinmasi Gereken Önlemler

COVID-19 Kapsaminda Terzi, Ayakkabi Tadilat Isletmeleri ve Kuru Temizlemeciler ile Ilgili Önlemler

COVID-19 Kapsaminda Kitap ve Kirtasiye Magazalari ile Ilgili Önlemler

COVID-19 Kapsaminda Oyuncak Magazalari ile Ilgili Önlemler

Sonuç

Is yerlerinin yeniden açilmasina iliskin süreçlerle ilgili Saglik Bakanligi, Içisleri Bakanligi ve belediyeler geçtigimiz hafta içerisinde birçok önlem yayinladilar. Ek olarak bu süreçte denetimlerin özenle gerçeklestirilecegini belirttiler ve yaptirimlarin uygulanabilecegi konusunda isletmeleri uyardilar.

Toplum sagligini ilgilendiren bu konuda kamu kurumlarinin hassasiyeti göz önüne alindiginda, isletmelerin kendileri ile iliskili tedbirleri dikkatle takip etmeleri yerinde olacaktir. Daha önceki hukuk bültenlerimizde de altini çizdigimiz üzere toplum sagligina zarar vermemek ve bu dönemde herhangi bir yaptirimla karsilasmamak adina her bir is yeri için belirtilen tedbirlere uyum saglanmasi gerekmektedir.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.