Yenilenebilir Enerji Kaynaklari Destekleme Mekanizmasi'ndan ("YEKDEM") faydalanmak isteyen üretim tesislerinin devreye alinmasi için öngörülen son tarih, 17 Eylül 2020 tarihli ve 2949 sayili Cumhurbaskani Karari'nin eki karar ile 30 Haziran 2021'e uzatildi. Karar, 18 Eylül 2020 tarihli ve 31248 sayili Resmî Gazete'de yayimlandi.

Ek karar ile,

  • Devreye girme sarti için son gün olan 31 Aralik 2020 tarihi 30 Haziran 2021 olarak degistirilerek yenilenebilir enerji üretim tesislerine YEKDEM'den faydalanabilmeleri için alti aylik bir ek süre saglandi.
  • Karar uyarinca 1 Ocak 2021'den 30 Haziran 2021'e kadar devreye girecek üretim tesisleri için belirlenen fiyat destegi 31 Aralik 2030'a kadar uygulanacaktir. Bu fiyat destegi 5346 sayili Yenilenebilir Enerji Kaynaklarinin Elektrik Enerjisi Üretimi Için Kullanimina Iliskin Kanun'un 1 numarali cetvelinde düzenlenmistir.

Ayni dönemde devreye girecek üretim tesislerinde kullanilan mekanik ve/veya elektro-mekanik aksam yurt içinde imal edilmis ise bu tesislerde üretilerek iletim veya dagitim sistemine verilen elektrik enerjisi için yukarida belirtilen fiyat destegine ek olarak bes yil süreyle ilave destek verilecektir. Bu fiyat destegi, 5346 sayili Yenilenebilir Enerji Kaynaklarinin Elektrik Enerjisi Üretimi Için Kullanimina Iliskin Kanun'un 2 numarali cetvelinde düzenlenmistir.

Ek kararin tam metnine bu baglantidan ulasabilirsiniz.

Yazi ilk olarak, Moroglu Arseven'in iki haftada bir yayimlanan bülteni MA | Gazette'de yer almistir.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.