Hukuka uyum – veya daha yaygın bir kullanım ile Compliance – günümüzde iş çevrelerinin ve çok uluslu şirketlerin gündeminde önemli bir yer tutmaktadır. Uluslararası ticaretin kontrolünden, yolsuzlukla mücadeleye, beyaz yaka suçlardan sınır ötesi yaptırımlara kadar uzanan hukuka uyum; enerji, telekomünikasyon, ilaç veya bankacılık gibi regüle piyasalar açısından da özel bir önem taşımaktadır.

Multi-disipliner bir esneklik gerektiren bu alanda uzmanlaşmak isteyen hukukçuların ise hem aynı anda pek çok konuya hâkim olmaları hem de bunlar arasındaki etkileşimi ticari bir bakış açısı ile yönetebilmeleri gerekmektedir. Nitekim burada avukata düşen, ticaret hayatının gereklerine uyum sağlayabilen, etkin ve sürdürülebilir bir yapı inşa etmektir.

Bu nedenle hukuka uyum, günümüzde sadece hukuki bir mesele olmaktan çıkmış ve iş çevreleri ile hukukçular arasında stratejik bir ortaklık durumuna gelmiştir. Önleyici tedbir ve yapısal uyum gibi mekanizmaların nezaretinde yürüyen bu ortaklık kapsamında hukukçular, müvekkillerinin iş akışının bir parçası durumuna gelmekte; günlük işleyişten yeni projelere kadar dünyanın her köşesinden ticari faaliyetin hukuka uyumunu temin etmektedir.

İşte bu bütüncül bakış açısı ile hareket eden Balcıoğlu Selçuk Ardıyok Keki Avukatlık Ortaklığı da ("BASEAK") uzun yıllardır bu kulvarda ter dökmekte ve müvekkillerine hizmet vermektedir. İyi hukukçunun her daim bir adım ileriyi gören olduğunu düşünen ve inovasyona yaptığı yatırım ile sektörün yarını üzerinde belirleyici rol oynayan BASEAK'ın bu çabaları, uluslararası derecelendirme kuruluşu Legal500'ün 2020 sıralamalarında ödüle layık görülmüştür.

30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve tüm dünyada hukuk piyasaları açısından en saygın referans olarak kabul edilen Legal500, her yıl binlerce şirket ve sektör paydaşı ile görüşerek hukuk büroları hakkında geribildirim toplamakta ve elde ettiği sonuçlar üzerinden alanında en iyi avukatları seçmektedir. 2020 yılı için yapılan araştırma neticesinde ise BASEAK, diğer pek çok alanın yanı sıra hukuka uyum alanında Türkiye'nin lider hukuk büroları arasında seçilmiş ve listeye ilk sıradan girmiştir.

Yapılan değerlendirmede ekibin liderliğini Av. Şahin Ardıyok ve Av. Dr. Selim Keki'nin üstlendiğini vurgulayan Legal500; tüm hukuki ihtiyaçları tek merkezden karşılayabilen BASEAK'ın bünyesinde hukukçuların yanı sıra ekonomistlerin, regülasyon uzmanlarının, akademisyenlerin [ve hatta adli bilişim uzmanlarının] da bulunduğunu belirtmiştir.

Ekibin iş profilini de değerlendiren kuruluş, ulusal ve uluslararası müvekkillere diğer pek çok alanın yanı sıra "rekabet hukuku denetimleri, yolsuzlukla mücadele soruşturmaları, kişisel veriler ve tüketicinin korunması" alanlarında verilen hizmetlere dikkat çekmiştir. Hukuka uyum ekibinin mensuplarından Av. Armanç Canbeyli ise Legal500 tarafından "Yükselen Yıldız" ödülüne layık görülmüş ve sektör paydaşları tarafından tavsiye edilen isimler arasında yerini almıştır.

Originally published by Baseak, July 2020

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.