Яна Карцева, юрист Юридичної компанії «Правовий Альянс»

Олексій Бежевець, партнер Юридичної компанії «Правовий Альянс»

Відповідно до норм нового Митного кодексу України (надалі – Кодекс), що вступає в силу з 1 червня 2012 року, передбачено, що відкриття та експлуатація митного складу є одним з видів діяльності, контроль за провадженням якої здійснюється митними органами. При цьому, встановлено, що необхідною передумовою для відкриття митного складу є дозвіл, який надається митницею, в зоні діяльності якої розташовані відповідні території.

Наразі постає питання: як бути тим митним ліцензійним складам, які діють на підставі відповідної ліцензії, і передбаченого новим кодексом дозволу, звісно, не мають? Чи є діяльність таких складів незаконною?

Як було

Статтею 216 «старого» Митного кодексу передбачено, що для зберігання товарів у режимі митного складу використовуються спеціально обладнані приміщення, резервуари, майданчики - митні ліцензійні склади.

Діяльність таких складів ліцензувалася шляхом видачі ліцензії Держмитслужбою відповідно до Положення про відкриття й експлуатацію митних ліцензійних складів, затвердженого наказом Держмитслужби України від 31.12.96 р. N 592 та постанови Кабінету Міністрів України від 02.12.96 р. N 1446 "Про впорядкування діяльності митних ліцензійних складів", яка з 28 січня 2012 року втратила чинність.

Однак, у зв’язку з тим, що Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження державного регулювання господарської діяльності" від 19.10.2010р. N 2608-VI  було виключено частину другу статті 216 Митного кодексу України, якою було передбачено, що ліцензування діяльності, пов'язаної з відкриттям та експлуатацією митних ліцензійних складів, здійснюється відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" та ліцензійних умов, виникла колізія законодавства щодо порядку ліцензування.

Згідно статті 2 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" визначено, що види господарської діяльності, не передбачені у статті 9 цього Закону, не підлягають ліцензуванню.

Таким чином, з одного боку, існували спеціальні порядки ліцензування, а з іншого, вимога щодо ліцензування була виключена як з Митного кодексу України, так і з Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

У зв’язку з цим, митницею було видано роз’яснення. Зокрема, у своєму листі від 14.01.2011 р. N11/7-10.09/648-ЕП митниця зазначила, що до законодавчого врегулювання цього питання допускається продовження функціонування митних ліцензійних складів на підставі ліцензій, виданих на умовах, визначених Положенням про відкриття та експлуатацію митних ліцензійних складів, затвердженим наказом Держмитслужби від 31.12.96 N 592, за винятком випадків зміни назви підприємства - власника складу та/або зміни коду такого підприємства за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України.

Як буде

Новий Митний кодекс України був покликаний, серед іншого, врегулювати питання відкриття та експлуатації митного складу.

Відповідно до нового Кодексу передбачено, що набуття права на відкриття та експлуатацію митного складу без отримання відповідного дозволу не допускається, за винятком уповноважених економічних операторів, сертифікати яких замінюють такий дозвіл.

Підприємства, які отримали такі дозволи, включаються до відповідних реєстрів, які ведуться Держмитслужбою, у підтвердження чого їм видаються витяги із зазначених реєстрів.

Важливо зазначити, що на відміну від ліцензій, які видавалися на відкриття та експлуатацію митних ліцензійних складів, дозволи мають надаватися і переоформлюватися безоплатно.

На сьогоднішній день Кодексом передбачені, однак Міністерством фінансів поки що не розроблені: форми, порядок подання та розгляду заяв, порядок надання, зупинення дії, анулювання дозволу, а також правила провадження на відкриття та експлуатацію митного складу та порядок контролю за їх провадженням.

При цьому зазначено, що такий дозвіл буде видаватися протягом 20 робочих днів з дня надходження заяви та не матиме обмежень щодо строку дії.

Що зараз

У зв’язку з викладеним, з одного боку, до моменту затвердження відповідного порядку, видача такого дозволу є неможливою, а отже, усі підприємства, які експлуатуватимуть такий митний склад, юридично не будуть мати на те належних підстав відповідно до чинного після 01.06.2012 правового поля.

Однак, якщо поглянути на цю ситуацію з іншого боку, наявність чинної ліцензії (до врегулювання цього питання) фактично і є дозволом митного органу на відкриття та експлуатацію митного складу.

Хочеться вірити, що митні органи керуватимуться принципами, передбаченими новим Кодексом, зокрема, щодо конфлікту інтересів, і коли є можливість прийняття рішення як на користь підприємств, так і на користь митного органу, зокрема щодо діяльності митних складів на підставі відповідної ліцензії до моменту врегулювання питання з видачею дозволів,  такі рішення будуть прийматися на користь зазначених підприємств.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.